Välkommen till bords!
Restaurang Munkklostret och dess vinkällare är belägna i det historiska Munkklostret i Vadstena. Här serveras à la carte, kvällsmenyer och en imponerande vinlista med utvalda viner från hela världen.
Vår meny är inspirerad av äkta svenska smaker anpassade till säsongen – från Vätterns kräftor och örter från munkarnas egen örtagård till svamp och bär från skogarna omkring Vadstena. Vi är stolta över att bevara det klassiska kökshantverket och skapar en autentisk matupplevelse genom att tillaga våra rätter från grunden.
Är ni 8 personer eller fler? Härligt! Vänligen gör ett enhetligt menyval genom att välja en av våra rekommenderade kvällsmenyer. Du hittar dessa längst ned på denna sida. Lyckas ni inte med detta innan, kommer ni bli serverade kvällens trerätters meny som köket valt ut. Vi tar självklart hänsyn till ev. allergier eller specialkost som föranmälts senast tre dagar innan ankomst.
Är du hotellgäst och har bokat ett paket för att njuta av kvällens två- eller trerättersmeny? I så fall kan du scrolla ner till slutet av denna sida för att se vad som kommer att serveras under ditt besök.
Vänligen meddela om du har några allergier innan ankomst.
BYTE AV MENY: Byte till vårens meny sker den 1/4. (Se meny längst ned på sidan)
Rillette av anklår
Serveras med rödbeta & getostemulsion
195
Klostrets kräftsoppa
Serveras med hummercylinder & löjrom
195
Öijebytoast
Klassisk kräft och räkröra, serveras med smörstekt surdegsbröd och toppas med löjrom
195
Bakad Aubergine
Serveras med getost & Dhal
285
Rödingfilé
Serveras med pumpa, grönkål, dragonolja, potatispuré & champagnesås smaksatt med citrongräs
355
Hjortytterfilé
Serveras med sticklök, palsternacka på två vis, rostad spetskål och oxmärgssky
385
Ryggbiff
Serveras med kantarellsmör, tryffel & potatispuré
485
Mjölkchokladpannacotta
Serveras med brownie smaksatt med yuzu, havtornskräm och chokladsorbet
145
Lemon Posset
Serveras med honeycomb och hallonkräm
145
Dagens utvalda ostar- serveras med Birgittasystrarnas hemlagade marmelad
fr. 65:-/bit
***
Handgjorda praliner
36
KAFFE & COGNAC
Kravmärkt bryggkaffe & 3 cl Cognac Daniel Bouju Selection Speciale 3 cl
129
Har du bokat paket med en middag inkluderad i din vistelse ingår kvällens fasta meny.
KLASSIKERN
Serveras måndag, onsdag & fredag som kvällens meny.
Här erbjuds mustiga smaker från vinterns skafferi. En ljuvlig kombination av traditionella ingredienser, med vår klassiker röding i samklang med krispig champagne som huvudrätt. Mathantverk när det är som bäst!
Rillette av anklår
Serveras med rödbeta & getostemulsion
Rödingfilé
Serveras med pumpa, grönkål, dragonolja, potatispuré & champagnesås smaksatt med citrongräs
Lemon Posset
Serveras med honeycomb och hallonkräm
SKOG & HAV
Serveras tisdag, torsdag, lördag & söndag som kvällens meny.
Upplev vinterns mustiga smaker med anrika råvaror hämtade från skog & hav. En festlig meny med generösa smaker och spännande tillbehör. Här bjuds du på en riktig klassisk smakresa med allt det bästa säsongen har att erbjuda.
Klostrets kräftsoppa
Serveras med hummercylinder & löjrom
Hjortytterfilé
Serveras med sticklök, palsternacka på två vis, rostad spetskål och oxmärgssky
Mjölkchokladpannacotta
Serveras med brownie smaksatt med yuzu, havtornskräm och chokladsorbet
Förhandsskik på Kommande meny, lanseras den 1/4 2025:
Förrätter:
Halstrad Tonfisk- serveras med ponzu, soja, sesam, picklad zucchini & misomajonnäs
Sparrissoppa- serveras med kyckingmousselin & sparrissallad
Klassisk Toast Skagen
Varmrätter:
Röding- serveras med ostronskivling, spenat, puffat ris, rökt forellrom & smörad havskräftbuljong
Kalvinnerfilé- serveras med rotsellerikräm smaksatt med rostad vitlök, ramslöksolja, fetaostemulsion, grön sparris & rödvinssås
"Socca" på annat sätt- kikärtsomelett serveras med getostkräm, riven Gryere, bakade cocktailtomater & friterad ostronskivling
Biff- serveras med jordärtskocka, café de paris- smör, potatispuré med parmesan, friterad grönkål & picklad zucchini
Desserter:
Persika- persikasorbet, toscakaka & pannacotta smaksatt med Tonkaböna
Créme Brulee med smak av mjölkchoklad, serveras med hallonkräm
Med reservation för ändringar fram till menyn lanseras den 1/4