Restaurant Munkklostret | Meny restaurang Vadstena
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Restaurant Munkklostret

Välkommen till bords!

Restaurang Munkklostret och dess vinkällare är belägna i det historiska Munkklostret i Vadstena. Här serveras à la carte, kvällsmenyer och en imponerande vinlista med utvalda viner från hela världen.

Vår meny är inspirerad av äkta svenska smaker anpassade till säsongen – från Vätterns kräftor och örter från munkarnas egen örtagård till svamp och bär från skogarna omkring Vadstena. Vi är stolta över att bevara det klassiska kökshantverket och skapar en autentisk matupplevelse genom att tillaga våra rätter från grunden.

***

Bra att veta inför ditt besök

Är ni 8 personer eller fler? Härligt! Vänligen gör ett enhetligt menyval genom att välja en av våra rekommenderade kvällsmenyer. Du hittar dessa längst ned på denna sida. Lyckas ni inte med detta innan, kommer ni bli serverade kvällens trerätters meny som köket valt ut. Vi tar självklart hänsyn till ev. allergier eller specialkost som föranmälts senast tre dagar innan ankomst. 

Är du hotellgäst och har bokat ett paket för att njuta av kvällens två- eller trerättersmeny? I så fall kan du scrolla ner till slutet av denna sida för att se vad som kommer att serveras under ditt besök.

Vänligen meddela om du har några allergier innan ankomst.


Meny Restaurant Munkklostret

FÖRRÄTT

BYTE AV MENY: Byte till vårens meny sker den 1/4. (Se meny längst ned på sidan)


Rillette av anklår

Serveras med rödbeta & getostemulsion

195

Klostrets kräftsoppa

Serveras med hummercylinder & löjrom

195

Öijebytoast

Klassisk kräft och räkröra, serveras med smörstekt surdegsbröd och toppas med löjrom

195



VARMRÄTT


Bakad Aubergine

Serveras med getost & Dhal

285

Rödingfilé

Serveras med pumpa, grönkål, dragonolja,  potatispuré & champagnesås smaksatt med citrongräs

355

Hjortytterfilé

Serveras med sticklök, palsternacka på två vis, rostad spetskål och oxmärgssky

385


Ryggbiff

Serveras med kantarellsmör, tryffel & potatispuré

485


DESSERT


Mjölkchokladpannacotta

Serveras med brownie smaksatt med yuzu, havtornskräm och chokladsorbet

145

Lemon Posset

Serveras med honeycomb och hallonkräm

145

Dagens utvalda ostar- serveras med Birgittasystrarnas hemlagade marmelad 

fr. 65:-/bit

***

KAFFEGODIS


Handgjorda praliner 

36

KAFFE & COGNAC

Kravmärkt bryggkaffe & 3 cl Cognac Daniel Bouju Selection Speciale 3 cl

129


Kvällsmenyer

Har du bokat paket med en middag inkluderad i din vistelse ingår kvällens fasta meny. 



KLASSIKERN

Serveras måndag, onsdag & fredag som kvällens meny.

Här erbjuds mustiga smaker från vinterns skafferi. En ljuvlig kombination av traditionella ingredienser, med vår klassiker röding i samklang med krispig champagne som huvudrätt. Mathantverk när det är som bäst!


Rillette av anklår

Serveras med rödbeta & getostemulsion

Rödingfilé

Serveras med pumpa, grönkål, dragonolja, potatispuré & champagnesås smaksatt med citrongräs

Lemon Posset

Serveras med honeycomb och hallonkräm




SKOG & HAV

Serveras tisdag, torsdag, lördag & söndag som kvällens meny. 

Upplev vinterns mustiga smaker med anrika råvaror hämtade från skog & hav. En festlig meny med generösa smaker och spännande tillbehör. Här bjuds du på en riktig klassisk smakresa med allt det bästa säsongen har att erbjuda. 


Klostrets kräftsoppa

Serveras med hummercylinder & löjrom

Hjortytterfilé

Serveras med sticklök, palsternacka på två vis, rostad spetskål och oxmärgssky

Mjölkchokladpannacotta

Serveras med brownie smaksatt med yuzu, havtornskräm och chokladsorbet




Förhandsskik på Kommande meny, lanseras den 1/4 2025:


Förrätter: 

Halstrad Tonfisk- serveras med ponzu, soja, sesam, picklad zucchini & misomajonnäs

Sparrissoppa- serveras med kyckingmousselin & sparrissallad

Klassisk Toast Skagen 

Varmrätter: 

Röding- serveras med ostronskivling, spenat, puffat ris, rökt forellrom & smörad havskräftbuljong

Kalvinnerfilé- serveras med rotsellerikräm smaksatt med rostad vitlök, ramslöksolja, fetaostemulsion, grön sparris & rödvinssås

"Socca" på annat sätt- kikärtsomelett serveras med getostkräm, riven Gryere, bakade cocktailtomater & friterad ostronskivling

Biff- serveras med jordärtskocka, café de paris- smör, potatispuré med parmesan, friterad grönkål & picklad zucchini

Desserter: 

Persika- persikasorbet, toscakaka & pannacotta smaksatt med Tonkaböna

Créme Brulee med smak av mjölkchoklad, serveras med hallonkräm

Med reservation för ändringar fram till menyn lanseras den 1/4