Restaurant Munkklostret | Meny restaurang Vadstena
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Restaurant Munkklostret

Välkommen till bords!

Restaurang Munkklostret och dess vinkällare är belägna i det historiska Munkklostret i Vadstena. Här serveras à la carte, kvällsmenyer och en imponerande vinlista med utvalda viner från hela världen.

Vår meny är inspirerad av äkta svenska smaker anpassade till säsongen – från Vätterns kräftor och örter från munkarnas egen örtagård till svamp och bär från skogarna omkring Vadstena. Vi är stolta över att bevara det klassiska kökshantverket och skapar en autentisk matupplevelse genom att tillaga våra rätter från grunden.

***

Bra att veta inför ditt besök

Är ni 8 personer eller fler? Härligt! Vänligen gör ett enhetligt menyval genom att välja en av våra rekommenderade kvällsmenyer. Du hittar dessa längst ned på denna sida. Lyckas ni inte med detta innan, kommer ni bli serverade kvällens trerätters meny som köket valt ut. Vi tar självklart hänsyn till ev. allergier eller specialkost som föranmälts senast tre dagar innan ankomst. 

Är du hotellgäst och har bokat ett paket för att njuta av kvällens två- eller trerättersmeny? I så fall kan du scrolla ner till slutet av denna sida för att se vad som kommer att serveras under ditt besök.

Vänligen meddela om du har några allergier innan ankomst.


Höstens meny i Munkklostret


FÖRRÄTT


Pumpasoppa

Serveras med slarvsylta, hemostkräm & chili

185

Lättrökt Fröyalax

Serveras med sesamemulsion, gurka, sticklök & soja

185

Öijebytoast

Klassisk kräft och räkröra, serveras med smörstekt surdegsbröd och toppas med löjrom

195



VARMRÄTT


Portabella

Serveras med karamelliserad lökkräm, frittata, linser smaksatta med gremolata & friterad grönkål

285

Klostrets klassiska röding

Serveras med rödbetor, kantareller, spenat, picklad silverlök, potatispuré & brynt smör

335 

Oxfilé

Serveras med frittata, persilja, champinjonkräm, rostade morötter, hemost & portvinssky

385


DESSERT


Crème brûlée

Serveras med anklever & körsbärskräm

145

Citronpannacotta

Serveras med äppelsorbet, torkat äpple & mandelsmul

145

Dagens utvalda ostar- serveras med Birgittasystrarnas hemlagade marmelad & tillbehör

fr. 65:-/bit

***

KAFFEGODIS


Handgjorda praliner 

36

KAFFE & COGNAC

Kravmärkt bryggkaffe & 3 cl Cognac Daniel Bouju Selection Speciale 3 cl

129


Kvällsmenyer

Har du bokat paket med en middag inkluderad i din vistelse ingår kvällens fasta meny. 




SKÖRDEFEST

Serveras måndag, onsdag & fredag som kvällens meny.

Här erbjuds mustiga smaker från höstens svamp, rotsaker och bär i säsong. En ljuvlig kombination av traditionella ingredienser som presenteras med en liten twist. Mathantverk när den är som bäst!

Förrätt: 

Pumpasoppa, serveras med slarvsylta, hemostkräm & chili

Varmrätt: 

Klostrets klassiska röding, serveras med rödbetor, kantareller, spenat, picklad silverlök, potatispuré & brynt smör

Dessert: 

Crème brûlée, serveras med anklever & körsbärskräm




HAV & MARK

Serveras tisdag, torsdag, lördag & söndag som kvällens meny. 

Upplev säsongens smaker där asiatiska ingredienser möter det klassiska svenska köket. Tradition blandas med nya smakkombinationer för att skapa en perfekt balans av höstens robusta smaker – en harmoni av syrligt, sött, umami och salt.

Förrätt:

Lättrökt Fröyalax, serveras med sesamemulsion, gurka, sticklök & soja

Varmrätt:

Oxfilé, serveras med frittata, persilja, champinjonkräm, rostade morötter, hemost & portvinssky

Dessert:

Citronpannacotta, serveras med äppelsorbet, torkat äpple & mandelsmul