Välkommen till bords!
Restaurang Munkklostret och dess vinkällare är belägna i det historiska Munkklostret i Vadstena. Här serveras à la carte, kvällsmenyer och en imponerande vinlista med utvalda viner från hela världen.Är ni 8 personer eller fler? Härligt! Vänligen gör ett enhetligt menyval genom att välja en av våra rekommenderade kvällsmenyer. Du hittar dessa längst ned på denna sida. Lyckas ni inte med detta innan, kommer ni bli serverade kvällens trerätters meny som köket valt ut. Vi tar självklart hänsyn till ev. allergier eller specialkost som föranmälts senast tre dagar innan ankomst.
Är du hotellgäst och har bokat ett paket för att njuta av kvällens två- eller trerättersmeny? I så fall kan du scrolla ner till slutet av denna sida för att se vad som kommer att serveras under ditt besök.
Vänligen meddela om du har några allergier innan ankomst.
Pumpasoppa
Serveras med slarvsylta, hemostkräm & chili
185
Lättrökt Fröyalax
Serveras med sesamemulsion, gurka, sticklök & soja
185
Öijebytoast
Klassisk kräft och räkröra, serveras med smörstekt surdegsbröd och toppas med löjrom
195
Portabella
Serveras med karamelliserad lökkräm, frittata, linser smaksatta med gremolata & friterad grönkål
285
Klostrets klassiska röding
Serveras med rödbetor, kantareller, spenat, picklad silverlök, potatispuré & brynt smör
335
Oxfilé
Serveras med frittata, persilja, champinjonkräm, rostade morötter, hemost & portvinssky
385
Crème brûlée
Serveras med anklever & körsbärskräm
145
Citronpannacotta
Serveras med äppelsorbet, torkat äpple & mandelsmul
145
Dagens utvalda ostar- serveras med Birgittasystrarnas hemlagade marmelad & tillbehör
fr. 65:-/bit
***
Handgjorda praliner
36
KAFFE & COGNAC
Kravmärkt bryggkaffe & 3 cl Cognac Daniel Bouju Selection Speciale 3 cl
129
Har du bokat paket med en middag inkluderad i din vistelse ingår kvällens fasta meny.
SKÖRDEFEST
Serveras måndag, onsdag & fredag som kvällens meny.
Här erbjuds mustiga smaker från höstens svamp, rotsaker och bär i säsong. En ljuvlig kombination av traditionella ingredienser som presenteras med en liten twist. Mathantverk när den är som bäst!
Förrätt:
Pumpasoppa, serveras med slarvsylta, hemostkräm & chili
Varmrätt:
Klostrets klassiska röding, serveras med rödbetor, kantareller, spenat, picklad silverlök, potatispuré & brynt smör
Dessert:
Crème brûlée, serveras med anklever & körsbärskräm
HAV & MARK
Serveras tisdag, torsdag, lördag & söndag som kvällens meny.
Upplev säsongens smaker där asiatiska ingredienser möter det klassiska svenska köket. Tradition blandas med nya smakkombinationer för att skapa en perfekt balans av höstens robusta smaker – en harmoni av syrligt, sött, umami och salt.
Förrätt:
Lättrökt Fröyalax, serveras med sesamemulsion, gurka, sticklök & soja
Varmrätt:
Oxfilé, serveras med frittata, persilja, champinjonkräm, rostade morötter, hemost & portvinssky
Dessert:
Citronpannacotta, serveras med äppelsorbet, torkat äpple & mandelsmul