Bröllopsmeny – förslag på meny inför er stora dag | Vadstena…
014313000 hotel@klosterhotel.se Boka nu: Presentkort →

Bröllopsmenyer

Menyförslag inför er stora dag

Här kan du ta del av säsongens menyförslag.  Hör av er om om ni önskar andra förslag eller offert från oss. Vi finns för er under hela processen från planering till vigsel, fest & vickning. 

Förrätter

Kräftsoppa (vättern) serveras med hemost (Ydre) och jalapenjocréme samt handskalade räkor (MSC)

Pumpasoppa (EKO) serveras med ”slarvsylta” samt örtcrème och pumpakärnsolja (går att få veg)

Halstrad tonfisk (MSC) serveras med syrad Pak-Choi samt koreansk gurksallad och kimchi-emulsion

Oxkindsrilett (svensk) serveras med örtsallad, soltorkad tomatcréme samt grillad kronärtskocka och

gremolata

Rödbetscarpaccio serveras med östgötsk getost (Lööt) samt rostade solrosfrön och basilikasallad (går att få

vegansk)


***

Varmrätter

Ugnsbakad röding (svensk) serveras med vitvinssmörsås, forellrom samt dill och fänkålssallad

Kall bakad lax (MSC) serveras med primörer, romsås, samt handskalade kräftstjärtar, citron och pressgurka

Helstekt kalvfilé (Nederländerna) serveras med palsternackscréme samt årstidens primörer, örtemulsion och

salviasky

Nattbakad högrev (EKO) serveras med sherrysky, pumpacréme samt grillad emulsion och friterad grönkål

Halstrad och ugnsbakad spetskål serveras med grön sojabönscréme samt vitlöksrostad pumpa (EKO) soltorkad

tomatcréme och gremolata


Val av potatis till de olika rätterna:

Koktpotatis, Potatispuré, Potatiskaka, Gratäng, Ört och vitlöksrostade rotfrukter och pumpa


***

Dessert

Vit chokladmousse serveras med halloncurd samt rostad vit choklad och färska bär

Vaniljpannacotta i glas serveras med havtorns crème samt färska bär och rostad choklad

Crème brulle serveras med chokladcrème och färska bär

Vegansk pannacotta serveras med havtorns crème samt färska bär och rostad choklad


Vi använder oss enbart av ekologisk, laktosfri grädde. Alla rätter är både glutenfria och laktosfria.